Pariziene cu faina de in si branza afumata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 4398 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 75 gr. faina de in
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic zahar tos (5 gr.)
  • 1 lingurita sare
  • 75 gr. faina de ovaz
  • cca 600 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. lapte batut (la temperatura camerei)

Umplutura:

  • 250 gr. branza de vaci afumata
  • 200 gr. branza telemea rasa
  • 100 gr. smantana
  • 1 tub crema de unt

in plus:

  • 2 oua mici de casa
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu faina de in si branza afumata:

Preparam intai umplutura:

-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;

-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.

Aluatul:

-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare.

-adaugam putina apa calduta,faina de ovaz si lasam maiaua la dospit cca 15 minute in cuptorul cu microunde (oprit), astfel incat sa fie ferita de curenti.

-peste maiaua dospita adaugam toate celelate ingrediente, framantam aluatul si rupem cate o bucata din el (de marimea unei portocale).

-intindem cate o bucatica de aluat cu facaletul pe masa infainata de lucru, la baza asezam umplutura de branza, in partea opusa taiem aluatul fasii paralele pana la jumatatea acestuia;

-rulam aluatul pana la mijloc, avem grija sa impachetam si colturile in interior sa nu se scurga umplutura in tava in timpul coptului.

-le asezam in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in si sare grunjoasa,apoi le coacem la temperatura de 180 pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu faina de in si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

alilianaa 1

13.07.2014, 22:30

bun, bun

simona72 1

13.07.2014, 23:22

Sunt grozaveeee!

MOKUSKA 1

14.07.2014, 10:57

absolut grozave !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu telemea si cascaval